Цікаве

Ананас визнали кращим фруктом для зниження ваги

Фахівці в області здорового харчування з США заявили, що ананас є найкращим фруктом для зниження маси тіла, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Американські дієтологи розповіли, що цей фрукт володіє просто унікальними властивостями. У 100 грамах ананаса міститься близько 50 калорій.

У той же час експерти підкреслили, що ананас потрібно вживати з обережністю тим, хто дотримується низьковуглеводної дієти.

«У ананасі є бромелайн – фермент, який допомагає розщеплювати білок і допомагає краще засвоюватися деяким поживним речовинам. Вважається, що бромелайн допомагає спалювати жир. Чому? Він може розщеплювати білки до амінокислот і допомагає організму отримувати енергію з жиру», – пояснили дієтологи.

Також цей фрукт ідеально підійде тим, хто має проблеми з кишечником. Справа в тому, що він багатий клітковиною, яка покращує роботу кишечника, а також дає відчуття ситості на кілька годин.

Крім того, клітковина є натуральним проносним і покращує травлення. А ще ананас дуже корисно вживати в спекотну погоду, оскільки він на 86% складається з води. У ньому містяться речовини, що регулюють метаболізм вуглеводів і жирів. Дієтологи радять вживати цей фрукт в першій половині дня в якості перекусу.

 

 

 

Back to top button