Цікаве

Американський мільярдер українського походження купив найстаріший театр Лондона

Подробиці угоди і її вартість не розголошуються

Мільярдер Леонард Блаватнік, який народився в Одесі, а потім емігрував до США, придбав один із найстаріших театрів Лондона – Королівський театр Хеймаркет, – повідомляє 1NEWS.

“Велика Британія є домом для багатьох найвидатніших творчих талантів у світі. Ми пишаємося тим, що є новими власниками Королівського театру Хеймаркет, і будемо продовжувати його довгу традицію досконалості”, – заявив Блаватнік.

Подробиці угоди і її вартість не розголошуються.

У 1978 році 21-річний одесит Леонард Блаватнік емігрував з родиною з Радянського Союзу до Сполучених Штатів Америки. Окрім американського, має британське громадянство.

У 1986 році він заснував свою холдингову компанію Access Industries, яка в 2011 році придбала Warner Music Group за 3,3 млрд дол.

Зі своїм другом, російським бізнесменом Віктором Вексельбергом Блаватнік у 1991 році заснував холдинг Access-Renova. У 1996 році вони утворили Сибірсько-Уральську алюмінієву компанію (СУАЛ), яку в 2007 році об’єднали з компанією з Glencore в алюмінієву компанію РУСАЛ, яка є одним із найбільших у світі виробників первинного алюмінію і глинозему. (Як відомо, наразі Вексельберг включений до санкційного списку США.)

Джерело: Укрінформ

One Comment

  1. Мене, відверто кажучи, дивують і обуруюють закиди про “українське походження” чистокровних жидів. Ну пишіть врешті про “емігрантів з України”. Ну який з жида може бути українець?! Авторам самим не смішно? Хто в нього батьки? Яке виховання він отримав? Відповідь очевидна. Міла Куніс, чистокровна жидівка, розповідає в Америці як вона була “жертвою антисемітизму” в Черніцях в віці 4 (!) років. Ці, та інші, випадково народжені в Україні під час вічної міграціїї по світу цього народу до українців взагалі не належать.

Back to top button