Світ

ЗСУ під Кринками не тільки утримують позиції, а й просуваються вперед – ЗМІ

ЗСУ під Кринками не тільки утримують позиції, а й просуваються вперед - ЗМІ

Фото: Telegram / Денис Казанський

На окупованій Херсонщині боротьба відбувається за кожен будинок та вулицю

Видання Forbes зазначає, що українські бійці хоч і повільно, а проте просуваються до сусіднього поселення Козачі Лагері.

 

Українська морська піхота – переважно 35-та бригада – не тільки утримує свої позиції плацдарму в селі Кринки, але й повільно йде до сусіднього поселення Козачі Лагері. Про це повідомляє Forbes.

На окупованому березі боротьба відбувається за кожен будинок та вулицю. Найчастіше домінує та сторона, яка має більше дронів та контролю у повітрі над певними територіями. Це одна з причин, чому ЗСУ досягали успіхів у Кринках та навколо них одразу після ліквідації операторів ворожих БПЛА.

ЗМІ зазначає, що технології є ключовим фактором у цій війні. Торік восени саме українські РЕБ, оснащені потужними засобами радіоперешкод, підготували поле бою в Кринках, за кілька тижнів до того, як перші морські піхотинці форсували Дніпро. Морська піхота змогла переправитися через річку та встановити свій плацдарм.

Водночас власні “глушилки” росіян працюють не так добре. В результаті українські БПЛА мають більшу свободу навколо Кринок. 

Вночі українські дрони Баба Яга бомблять російські збірні пункти та засівають дороги мінами, а вдень наші БПЛА першими реагують під час спроб ворога штурмувати позиції.

З жовтня загарбники втратили 222 одиниці техніки, намагаючись відбити Кринки. Також зростає кількість 60-річних танків Т-62, які Кремль витягнув із довгострокового зберігання, щоб замінити частину знищеного озброєння.

ЗСУ переважно воюють піхотою і втратили у в районі цього населеного пункту тільки 47 одиниць техніку. Сили оборони частіше використовують свої гаубиці з правого берега Дніпра.

Односторонній коефіцієнт втрат свідчить про дезорганізацію російських сил на півдні України, а також про надзвичайну хоробрість українських морських піхотинців у Кринках.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button