Україна

Сирський назвав нові завдання для ЗСУ


Сирський назвав нові завдання для ЗСУ

Новий головнокомандувач Збройних сил України оприлюднив перше звернення після призначення на посаду.

Перед українською армією стоять нові завдання. І лише постійне удосконалення методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху. Про це написав головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський у Telegram в п’ятницю, 9 лютого.

Так, серед нових завдань – чітке планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, раціональний її перерозподіл, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів, запровадження нових технічних рішень на полі бою.

“Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики”, – зазначив Сирський.

Головнокомандувач зауважив, що завдання штабів усіх рівнів – знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці.

“Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів”, – підкреслив Сирський.

За його словами, життя і здоров’я військовослужбовців завжди були та є головною цінністю української армії. Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним.

Ще одним із завдань Сирський назвав запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування дронів, сучасних засобів РЕБ, що, за його словами, є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у визвольній війні.

“Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху”, – наголосив головнокомандувач ЗСУ, додавши, що, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні.

Нагадаємо, 8 лютого своїм указом президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного.

А сьогодні стало відомо, що Залужному присвоєно звання Герой України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button