Світ

ЗМІ дізналися, коли ухвалять 12 пакет санкцій

ЗМІ дізналися, коли ухвалять 12 пакет санкцій

ЄС ухвалить 12-й пакет санкцій наступного тижня

Австрія погодилася зняти вето на новий пакет антиросійських санкцій, який, ймовірно, міститиме обмеження на російські діаманти.

Європейський Союз офіційно ухвалить 12-ий пакет санкцій проти Росії наступного тижня. Про це у суботу, 16 грудня, повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

“Австрія зняла свій резерв. Російські санкції мають бути офіційно ухвалені наступного тижня”, – написав він.

Також агентство Reuters повідомило, що Австрія зняла вето на 12-й пакет санкцій проти РФ в обмін на згоду України вилучити австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International з українського чорного списку компаній-спонсорів війни.

Подробиці нового пакету економічних обмежень не розголошуються, але відомо, що раніше рекомендований Єврокомісією пакет санкцій включав пропозиції щодо перекриття комерційних доходів, отриманих від торгівлі російськими алмазами, і проти низки російських чиновників та бізнесменів, серед яких син Дмитра Медведєва.

Раніше агентство повідомляло, що Австрія станом на 16 грудня досі блокувала ухвалення 12-го пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії попри рішення Євроради.

Напередодні стало відомо, що посли ЄС не змогли досягти домовленості щодо 12-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії через позицію Австрії. Зазначалося, що невдоволення Австрії викликає той факт, що Україна внесла австрійський Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Країни G7 підтвердили санкції проти алмазів з РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button