Світ

В Росії різко підскочили ціни на авіаквитки

В Росії різко підскочили ціни на авіаквитки

Фото: European Union

Авіаперельоти по Росії різко подорожчали через санкції

Авіаперельоти по Росії різко подорожчали через санкції. З початку року ціни на авіаквитки підскочили на 31%.


Перельоти Росією економкласом від початку цього року подорожчали в середньому на 31%. Про це пише The Moscow Times з посиланням на дані Росстату.

 

Так, середня вартість польоту на внутрішніх російських рейсах для 1000 км за підсумками січня-червня 2024 року становила 7363 руб. У червні вона зросла до 8473 руб., або на 8%. Для порівняння: середня ціна перельоту на 1000 км в “економі” за весь минулий рік склала 6649 руб.

 

Росстат при розрахунку середньої вартості фіксує два тарифи: з датою вильоту на тиждень наперед і на місяць. Тариф включає різні обов’язкові збори, а також плату за перевезення одного місця багажу мінімального розміру. 

 

За словами представника авіакомпанії Smartavia, негативний вплив на ціну мають складності, що виникли через санкції з купівлею і ввезенням до Росії запчастин до повітряних суден іноземного виробництва. Ресурси двигунів експлуатованих літаків знижуються і це вимагає накопичення резервів для поточних і майбутніх інвестицій у парк.

 

Попри подорожчання квитків, пасажиропотік російських авіакомпаній у червні зріс на 6%, до 10,7 млн ​​осіб. Раніше Мінтранс повідомляв, що в січні-травні перевезення на внутрішніх лініях склали 30,4 млн пасажирів, що на 3,6% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button