Світ

Зірки Голлівуду вийшли на найбільший за 40 років страйк

Зірки Голлівуду вийшли на найбільший за 40 років страйк

Фото: pixabay.com

Актори вийшли на страйк

Це перший страйк профспілки з 1980 року і вперше з 1960-го, коли актори та сценаристи страйкуватимуть одночасно.

У четвер, 13 липня голлівудські актори приєдналися до страйку сценаристів, який став найбільшим за останні 60 років. Про це повідомляє The New York Times.

Близько 160 тисяч артистів припинили роботу, що призвело до зупинки більшості кіно- і телепродукції в США, через обурення щодо оплати праці та побоювання щодо майбутнього, в якому домінують технології.

Зокрема, лідери профспілки SAG-AFTRA, оголосили про страйк після того, як провалилися чотиритижневі переговори з Альянсом продюсерів кіно та телебачення (AMPTP) – організація, яка представляє найбільші студії та стрімінгові компанії, зокрема Amazon, Apple, Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony та Warner Bros Discovery – тому, що вони не бажають пропонувати справедливу угоду з ключових питань.

В результаті, під час страйку актори не братимуть участі у зйомках фільмів та серіалів, а також брати участь у будь-яких рекламних кампаніях. Також під забороною промотури та інтерв’ю щодо майбутніх новинок.

Востаннє в історії Голлівуду актори та сценаристи разом страйкували у 1960 році.

Раніше повідомлялося, що австралійська акторка Міа Васіковська вперше розповіла, чому відмовилася від життя у Голлівуді.

Голлівудські сценаристи страйкують через оплату праці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button