Світ

Захід припустився помилок під час підготовки ЗСУ – Observer

Захід припустився помилок під час підготовки ЗСУ - Observer

Фото: Zelenskiy / Official

Захід припустився низки помилок, які ускладнили наступ України – Observer

Загальноєвропейська безпека залежить від здатності західних столиць думати про майбутнє та приймати своєчасні рішення, пише Вотлінг.

Старший науковий співробітник британського Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень Джек Вотлінг заявив, що Захід допустив низку помилок під час підготовки ЗСУ до контрнаступу через що українські захисники просуваються повільніше ніж того очікували. Відповідні висновки експерта у неділю, 23 липня, опубліковані у статті в Observer.

Стаття називається “Захід повинен зосередитися на підготовці військ України, інакше нам доведеться розплачуватися”.

У ній Вотлінг зазначив, що Захід надто довго зволікав з постачанням бронетехніки в Україну та з початком навчань українських військових. 

“Ці ж багатомісячні затримки дали росіянам час на створення оборонних ліній, що значно ускладнило завдання ЗСУ”, – вказав він. 

Експерт також акцентував на тому, що підготовка військових ЗСУ була погано продумана. Він зазначив, що Захід спочатку навчав українців індивідуально, а лише потім застосував навчання для підрозділів, що на думку Вотлінга, треба було зробити спочатку. 

Він зазначив, що українські війська часто використовують власні напрацювання для ведення бою, у той же час, західні інструктори їх не враховують.

Нарешті головною помилкою Заходу у підготовці українських військових він назвав те, що їх навчають за певними програмами, що вимагають послідовності в отримані знань. 

Також Вотлінг зазначив, що європейські чиновники та дипломати, як і раніше, діють за шаблонами мирного часу та ігнорують те, що від результату протистояння Росії та України залежить майбутнє європейської безпеки.

Нагадаємо, у ПС ЗСУ пояснили, як відправлятимуть пілотів навчатися на F-16.

Також повідомлялося, що навчання бійців ЗСУ на танках Abrams завершиться наприкінці літа.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button