Світ

З ЄС в Україну повернулися 11 млн біженців – єврокомісар

З ЄС в Україну повернулися 11 млн біженців – єврокомісар

Мільйони українців, які виїхали до ЄС на початку повномасштабної війни, вже повернулися додому

Повернення українців додому не пов’язане з тим, що їм нібито “не раді” на території ЄС, а передусім з бажанням повернутися додому і продовжувати працювати в Україні, а також бути корисними у війні проти РФ.

 

 

 

 

У 2022 році до Євросоюзу прибуло близько 16 млн українців, 11 млн із них потім повернулися в Україну, ще 1 млн осіб виїхали в інші країни, а близько 4 млн біженців залишилися на території ЄС. Про це єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон повідомила у Брюсселі під час прес-конференції, присвяченій першому року імплементації Директиви про тимчасовий захист для України, повідомляє Укрінформ.

 

За словами Йоганссон, повернення українців додому не пов’язане з тим, що їм начебто “не раді” на території ЄС, а насамперед з бажанням повернутися додому і продовжувати працювати в Україні, а також бути корисними у війні проти РФ.

 

“Я говорила з тими, хто повернувся, і тому немає підстав говорити, що їм тут не раді. Вони відчувають, що їм тут раді. Але багато хто, можливо, залишивши тут дітей разом з родичами, самі повернулися, щоб боротися, працювати або бути частиною опору російській агресії”, – сказала вона.

 

Як зазначає єврокомісар, щотижня фіксується близько 200 тисяч перетинів кордону українцями в бік ЄС і назад.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button