Події

❗ Для критичної інфраструктури не існує меж фронту – російські ракети та дрони мо…

Для критичної інфраструктури не існує меж фронту – російські ракети та дрони можуть долетіти до будь-якої області. Саме тому вкрай важлива спільна робота держави, бізнесу, місцевої влади та громадян, щоб посилити захист і нашу стійкість.

???????? Уряд ухвалив Національний план захисту та стійкості, підготовлений фахівцями Держспецзв’язку.

Працює Реєстр об’єктів критичної інфраструктури, яким фахівці Держспецзв’язку, Генштабу, секторальних та функціональних органів допомагають посилювати захист.

Підприємствам, діяльність яких є критично важливою для держави, регіону чи громад, слід подати заявку на включення до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури. Так вони:

???? будуть пріоритетно забезпечені електроенергією;

???? отримуватимуть консультації від державних фахівців з питань безпеки та захисту;

???? зможуть бронювати своїх фахівців;

???? проводитимуть за спрощеною процедурою закупівлі обладнання, необхідного для посилення захисту.

Підприємства, які не є об’єктами критичної інфраструктури, теж можуть долучитися до посилення стійкості. Наприклад, надати техніку для захисних робіт чи допомогти іншими ресурсами.

???? Важлива також роль громад, керівники яких найкраще знають спроможності на місцях і, відповідно, можуть координувати операторів критичної інфраструктури та локальний бізнес.

???? Більше про ймовірні загрози з боку ворога під час зимового періоду та як їм протидіяти – читайте в колонці голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрія Щиголя????
https://biz.nv.ua/ukr/experts/zahist-kritichnoji-infrastrukturi-yak-ukrajina-gotuyetsya-do-zimi-i-do-rosiyskih-raketnih-obstriliv-50361036.html

NV
Ракетами по критичній інфраструктурі України. Хто та як її має захистити?

10 жовтня минув рік як росія завдала перших ударів по українській енергосистемі. З жовтня по березень було випущено понад півтори тисячі ракет і дронів по енергетичній інфраструктурі.

Back to top button