Світ

ЄС пропонує розширити список заборонених до експорту в РФ товарів – ЗМІ

ЄС пропонує розширити список заборонених до експорту в РФ товарів - ЗМІ

Фото: atr.ua

Санцкції проти Росії планують розширити

ЄС пропонує заборонити експорт у Росію верстатів, літієвих батарей та двигунів для дронів.

Європейський Союз у межах 12-го пакету санкцій проти Росії запропонував заборонити експорт верстатів і деталей, які Росія використовує для виготовлення зброї проти України. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на відповідні внутрішні документи ЄС.

Крім того, ЄС пропонує додати до списку заборонених товарів хімікати, літієві батареї, термостати, двигуни та серводвигуни для безпілотників.

Як зазначається, що пакет передбачає довгоочікувану заборону на російські алмази з 1 січня, а також поступове введення непрямої заборони на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах. Заборона узгоджується з G7.

Ці пропозиції містяться в 12-му пакеті санкцій ЄС, який також включає заходи для кращого дотримання обмеження цін на російську нафту. Країни-члени мають обговорити пропозиції цього тижня, і вони можуть змінитися, перш ніж їх буде схвалено.

Новий пакет санкцій покликаний урізати джерела доходів Москви та обмежити здатність Кремля обходити санкції ЄС і спонсорувати війну. Як очікується, новий пакет санкцій вплине на експорт та імпорт з Росії приблизно на 5 мільярдів євро.

У випадку схвалення пропозицій, до списку організацій, торгівля з якими буде обмежена, додадуть понад 30 компаній, включаючи фірми в Казахстані, Узбекистані, Сінгапурі та кілька російських машинобудівних компаній.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Рада ЄС завершує роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. Нові санкції проти Росії можуть бути ухвалені вже у середу, 15 листопада. Вони міститимуть як персональні санкції, так і санкції проти цілих галузей економіки країни-агресорки.

Також повідомлялося, що Велика Британія запровадила санкції проти 29 фізичних і юридичних осіб у золотобувному, нафтовому і стратегічному секторах Росії. До нових санкційних списків потрапили російські олігархи й бізнесмени, а також пособники з третіх країн, які формують військові доходи Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button