Світ

ЄБРР наголосив на важливості підтримки України

ЄБРР наголосив на важливості підтримки України

Фото: Еuromedrights

Підтримка України є ключовим питанням – президентка ЄБРР

Конгрес США ухвалив законопроект про тимчасовий бюджет, щоб запобігти “шатдауну” уряду. В новій резолюції не передбачена підтримка України.

Фінансова та військова підтримка України є ключовим питанням і її треба збільшувати. Про це у понеділок, 2 жовтня, заявила президентка Європейського банку реконструкції та розвитку, Оділь Рено-Бассо, пише Reuters.

Таким чином вона відреагувала на рішення Конгресу США схвалити тимчасовий бюджет без виділення коштів на допомогу Україні.

“Те, що сталося в Конгресі США, викликає деякі запитання. Президент США підтвердив тверду прихильність, адже це ключове питання для України”, – сказала вона. 

Видання зазначає, що у 2023 році ЄБРР профінансував Україну вже на 1,2 млрд доларів. Загалом же він обіцяв направити на допомогу нашій державі щонайменше 3 млрд доларів.

Раніше в ЄБРР заявили, що п’ятирічний період відновлення України після війни буде вимагати додаткових інвестицій у розмірі майже 50 млрд доларів за рік. Зокрема, мова йде про приплив іноземного капіталу.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 200 мільйонів євро позики Укрзалізниці для модернізації залізничного сполучення з країнами Євросоюзу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button