Цікаве

Онкологи знайшли ефективний спосіб лікування раку легенів

Онкологи знайшли ефективний спосіб лікування раку легенів

Онкологи із США знайшли ефективний спосіб лікування недрібноклітинного раку легенів. Він на 31% ефективніший за хімієтерапію.

Недрібноклітинний рак легких становить 84% у структурі онкозахворювань цього органу. Він має надзвичайно високу смертність.

Зазвичай у США недрібноклітинний рак легенів лікується за допомогою хімієтерапії препаратами платини та впливом на імунні точки. Проте такий спосіб лікування не є ефективним у всіх або хоча б у більшості випадків. П’ятирічне виживання пацієнтів при цій хворобі становить від 8 до 37%.

Комбінація пембролізумабу і рамуцирумаба показала на 31% більш високу ефективність, ніж лікування раку легенів за стандартною схемою.

У випробуваннях лікарів взяли участь 136 осіб, які не реагували на іммнотерапію та терапію платиною. Їм вводили комбінацію препаратів, час від часу перевіряючи розміри пухлини.

Лікарі помітили, що частота побічних ефектів експериментального лікування набагато нижча, ніж у стандартного — 42% проти 60%. Після тривалого лікування 96 осіб померли, а тривалість їхнього життя склала 14,5 місяця в порівнянні з середнім показником 11,6 місяця на хімієтерапії. Також 40 пацієнтів вижили.

Онкологи розповіли, що вірять в успіх нового методу лікування. Вони планують продовжувати випробування в майбутньому.

Back to top button