Світ

Видавець таблоїда дав у суді покази проти Трампа

Видавець таблоїда дав у суді покази проти Трампа

Фото: gettyimages

Трамп у залі суду

Звинувачення стверджує, що експрезидент намагався незаконно впливати на виборчі перегони 2016 року за допомогою практики, відомої в індустрії таблоїдів як “зловити і вбити”.

У Нью-Йорку у вівторок, 22 квітня, відбулося засідання суду присяжних у справі експрезидента Дональда Трампа про його фінансові махінації при підкупі порнозірки за мовчання. Свідчення давав колишій видавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер, який розповів про те, що обіцяв всіляко перешкоджати оприлюдненню інформації, яка б шкодила його президентській кампанії 2016 року, передає АР.

За твердженням прокурорів, це приховування негативної інформації мало на меті чинити незаконний вплив на вибори.

Зазначається, що Пекер є першим свідком у справі Трампа, якому висунуте звинувачення у фальсифікації документації стосовно виплати грошей, призначених для запобігання появі шкідливих публікацій в останні дні виборної кампанії 2016 року.

Свідок докладно розповів про свою закулісну роль у просуванні Трампа від новачка у політиці до участі у президентських виборах від Республіканської партії. За словами Пекара, він поширював чутки у вигляді сенсаційних публікацій у таблоїдах, які очорняли супротивників Трампа, водночас використовував свої зв’язки для приховування негативної інформації про нього.

Пекер зазначив, що добровільно зголосився публікувати позитивні історії про Трампа й негативні – про його опонентів. При цьому пообіцяв йому: “Я буду вашими очима й вухами”.

“Я сказав йому: усе, що почую… негативне, якщо почую про жінок, які продають історії, то повідомлю (адвоката Трампа) Майкла Коена, щоб права були викуплені, а історії знищені”, – розповів свідок.

Щоб проілюструвати свою позицію, прокурори продемонстрували скріншоти різних хвалебних заголовків, опублікованих National Enquirer про Трампа, та принизливі й саркастичні публікації про його опонентів, зокрема й про республіканців.

Видання нагадує, що у 2018 році Коен визнав себе винним за федеральними звинуваченнями, пов’язаними з його роллю в таємних грошових виплатах порнозірці. Раніше він був довіреною особою Трампа, але їхні стосунки різко погіршилися. Очікується, що Коен стане головним свідком у нинішньому судовому процесі.

Прокурори стверджують, що Трамп намагався незаконно впливати на перегони 2016 року за допомогою практики, відомої в індустрії таблоїдів як “зловити і вбити” – викуповувати права на “зловлену”, потенційно шкідливу історію, а потім “убивати” її за допомогою угод, які забороняють розповідати її комусь іншому.

Таким чином були виплачені $130 тисяч порнозірці Стормі Деніелс за те, щоб вона мовчала стосовно сексуальних зв’язків з експрезидентом. Крім того, колишній моделі Playboy були виплачені $150 тисяч за нерозголошення інформації про її тривалі зв’язки з одруженим Трампом.

Пекер також розповів про викуп його таблоїдом за $30 тисяч у швейцара Trump Tower прав на чутки про те, що Трамп нібито мав дитину від співробітниці його компанії. Щоправда, ця історія нібито не відповідала дійсності.

34 пункти обвинувачення на адресу Трампа пов’язані з відшкодуваннями, які його компанія перерахувала Коену за підкуп порнозірки, позначивши їх у документах як судові витрати.

Звинувачення передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Проте можливий судовий вирок не заперечує права Трампа балотуватися на посаду президента.

Нагадаємо, проти Трампа ведуться відразу кілька справ. На тлі цього діючий президент Джо Байден збільшує свій відрив у рейтингу від Трампа.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 5 =

Back to top button