Світ

Влітку у Німеччині мають намір економити воду

Влітку у Німеччині мають намір економити воду

Фото: Unsplash

Деякі міста Німеччини хочуть обмежити споживання води у літню спеку, побоюючись дефіциту

Європа готується до спекотного літа та браку води. Високі температури можуть бути зафіксовані на всій території континенту, попереджають експерти.

Деякі райони Німеччини заявили, що будуть змушені економити воду, так як очікується спекотне літо. Про це у середу, 14 червня, повідомляє Spiegel.

Зокрема, райони Альтмарк та Зальцланд вже запровадили обмеження на полив водою з колодязів та скважин у денний час садів і газонів, забір води для спортивної інфраструктури. Саксонія-Анхальт планує ввести обмеження найближчим часом. 

У місті Еммеріх, що у землі Північний Рейн-Вестфалія заявили, що вже підійшли до критичної межі. Там влада попросила місцевих мешканців утриматися від поливу садів, наповнення басейнів та самостійного миття автомобілів.

У Берліні також не виключають, що столиці доведеться економити, однак запроваджувати жодні обмеження поки що там не стали. 

Газета нагадує, що Федеральний уряд Німеччини у березні цього року схвалив Національну стратегію використання водних ресурсів, метою якої є забезпечити постачання питної води для потреб населення й бізнесу та захистити грунтові води й екосистеми. Таким чином Німеччина має намір адаптуватися до змін клімату. 

Нагадаємо, у липні минулого року Італія постраждала від найсильнішої за 70 років посухи та оголосила надзвичайний стан у районах, прилеглих до річки По.

Знову рекорд. Європу чекає аномальна спека

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button