Події

Підсумки 02.12: Атаки ворога і обстріли цивільних

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби відбулось 69 бойових зіткнень

Найбільше ворог атакував на Бахмутському та Авдіївському напрямку; Ворог б’є по позиціях наших військ та населених пунктах. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Майже 70 боєзіткнень: Генштаб розповів про найгарячіші напрямки на фронті

Окупанти за минулу добу атакували майже по всіх напрямках фронту, відбулось 69 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де силами оборони відбито 15 атак. На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 20 атак.

За минулу добу ворог завдав три ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. 

Під обстріл в Чернігівській області потрапила сім’я з дитиною

Російські військові в черговий раз обстріляли прикордонні території Чернігівської області. В результаті цієї атаки постраждала родина з чотирирічною дитиною. Сім’я приїхала на вихідні провідати свою родичку у прикордонне село та потрапила під ворожий вогонь в той час, як вийшла з будинку на вулицю. Серйозно постраждала мама хлопчика.

Росіяни вдарили по Донецькій області

Ворог обстріляв Донецьку область – унаслідок ворожих обстрілів пошкоджено 25 житлових будинків і промислову споруду, є загиблі й поранені. Людина загинула у Часовоярській громаді.

Зеленський закликав не ігнорувати сигнал тривоги

Президент Володимир Зеленський закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги, особливо найближчими днями. Він же додав, що цими днями Росія втратила свій вплив у двох міжнародних організаціях, Німеччина “чітко виконує домовленості” щодо протиповітряної оборони, США ввели санкції проти російських суб’єктів. Також він подякував тим. Хто боронить Україну і попросив українців залишатися відданим спільній справі у захисті держави.

ФРН передала Україні черговий пакет військової допомоги

Німеччина передала до України новий пакет військової допомоги. До пакету увійшли 3 840 снарядів 155-мм калібру, 250 укомплектованих наборів для здійснення підривних робіт, 725 лазерних далекомірів та інше. Згідно зі списком, Україна ще отримала два авто для захисту кордону, одну мобільну антенно-щоглову систему та п’ять систем виявлення дронів.

На заході країни через негоду знеструмлені майже 500 населених пунктів

На заході України оголосили штормове попередження. Через сніг та вітер без світла 497 населених пунктів. Найбільше знеструмлених населених пунктів у Львівській (305), Івано-Франківській (72), Тернопільській (67) і Хмельницькій (50) областях.

СБУ: Порошенко мав зустрітися з Орбаном, Росія б використала як ІПСО

Служба безпеки України повідомила, що отримала контррозвідувальні дані, за якими п’ятий президент України та нардеп Петро Порошенко мав провести зустріч з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. За словами спецслужби, Росія планувала використати цю та інші подібні зустрічі як інформаційно-психологічні спецоперації проти України.

Учора Порошенко не зміг виїхати за кордон. Його відрядження скасував перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко після отримання “листа для службового призначення”.

Натомість, партія Європейська солідарність відповіла, що нардеп Петро Порошенко планував відвідати лише Польщу та Сполучені Штати у межах свого скасованого закордонного відрядження. Політсила назвала “неправдивою” заяву Служби безпеки України про заплановану зустріч Порошенка з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Польща посилить перевірку українських вантажівок на кордоні

Влада Польщі збирається посилить контроль на польсько-українському кордоні, про що повідомляється в заяві Міністерства інфраструктури країни. У перевірці вантажівок в місцях обслуговування подорожуючих (MOP) і на паркінгах будуть брати дорожня інспекція, поліція, прикордонники та митники. Уряд країни також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення “недобросовісної конкуренції на транспортному ринку”. Міністерство відновлення України та Міністерство інфраструктури Польщі продовжують спільно напрацьовувати заходи для розблокування кордону. 

Вірменія вперше отримала на космічній орбіті супутник власного виробництва

Супутник розробили вірменський науково-дослідний центр Bazoomq та Центр наукових інновацій та освіти. У вересні він отримав ліцензію профільного міністерства. Запуск відбувся 1 грудня у США.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button