Світ

“Вагнерівців” перевезли з Білорусі в Малі – соцмережі

 Вагнерівців перевезли з Білорусі в Малі - соцмережі

Фото: РИА Новости

Приліт літака Іл-76 був пов’язаний з діяльністю ПВК Вагнера

Беларускі Гаюн вважає, що російський транспортний літак Іл-76 здійснював перевезення найманців з Білорусі в Африку.

Частину “вагнерівців”, які залишалися в Білорусі, вивезли в Малі. Їхній переліт був організований російським літаком, який провів на аеродромі Бобруйск більше доби. Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн на своєму Telegram-каналі.

У повідомленні зазначається, що 12 жовтня транспортний літак Іл-76 (RA-76370) російської вантажної авіакомпанії Abakan Air пробув у Білорусі понад добу.

“Сам приліт на аеродром Бобруйск – дуже рідкісна подія, не кажучи вже про те, що це найближчий аеродром до табору ПВК Вагнера в с. Цель. По-друге, цікавий подальший маршрут борту – через Туніс він полетів у Малі”, – розповіла моніторингова група.

У Малі дислокується близько 1000 найманців ПВК Вагнера, які допомагають місцевій військовій хунті, додали в соцмережі.

Гаюн наголошує, що приліт літака Іл-76 був пов’язаний з діяльністю ПВК Вагнера.

“Не виключено, що літак здійснював перевезення найманців з Білорусі до Малі. І так, це перший зафіксований рейс такого плану, який справді міг вивезти якусь кількість найманців з Білорусі до Африки”, – додають у звіті.

Там також нагадали, що 31 жовтня в аеропорт Гомель із Санкт-Петербурга прилітав один із літаків, пов’язаних із ПВК “Вагнера” – Beech C90GTi King Air. Літак пробув в аеропорту 6 годин та 50 хвилин. 

Як ми вже писали раніше, в Білорусі демонтували понад половину табору найманців російської приватної військової компанії Вагнер, роботи з розбору наметів тривають. На початок демонтажу табір налічував близько 292 наметів (включно з наметами для господарчих потреб), а на поточний момент розібрано вже понад 160 одиниць, тобто 55%.

ГУР веде зачистку “вагнерівців” у Судані – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button