Україна

В уряді назвали виклики при виробництві снарядів


В уряді назвали виклики при виробництві снарядів

Потреба України у снарядах є більшою, ніж поточні оборонні спроможності всіх країн вільного світу разом, зазначив Олександр Камишін.

Україна поновила власне виробництво артилерійських снарядів, але через величезні потреби розраховує на постачання снарядів від країн Заходу. Про це сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, повідомляє Укрінформ у понеділок, 6 травня.

“Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні”, – заявив він у Брюсселі перед початком Форуму оборонної промисловості ЄС-Україна.

За словами Камишіна, потреба України у снарядах є більшою, ніж поточні оборонні спроможності всіх країн вільного світу разом.

Також він підкреслив, що в цілому перед українською оборонною промисловістю постають три головні виклики. По-перше, це фінансування, по-друге – постійні обстріли і по-третє, в тому, що стосується виробництва артилерійських боєприпасів, – це глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

“Все решта перестало для нас бути складнощами”, – заявив урядовець.

Камишін додав, що під час Форуму оборонної промисловості у Брюсселі українська сторона розраховує знайти додаткове фінансування для забезпечення Сил оборони та долучити європейські кошти для розвитку оборонного виробництва в Україні.

“Ми сьогодні тут працюємо з командою Мінстратегпрому, з командою Міноборони та представництва України. Головна задача – знайти додаткове фінансування для Сил оборони в Україні. Моє завдання – отримати таке фінансування для виробництва в Україні, оскільки ми вже спроможні, в нас є додаткові незаконтрактовані спроможності. Ми хочемо, щоб вони були профінансовані за рахунок європейських коштів”, – зазначив міністр.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна докладе максимум зусиль, щоб створити з партнерами у 2024 році новий європейський військово-виробничий арсенал.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − six =

Back to top button