Україна

Зеленський привітав Усика з перемогою над Фʼюрі


Зеленський привітав Усика з перемогою над Фʼюрі

Український боксер став першим в історії спорту, хто володіє всіма чотирма поясами у важкій вазі.

Президент Володимир Зеленський привітав нового абсолютного чемпіона світу з боксу українця Олександра Усика. Свої привітання голова держави у неділю, 19 травня, висловив на своїй сторінці у Telegram.

“Українці бʼють потужно. І врешті-решт усіх наших противників буде подолано. Олександр Усик – абсолютний чемпіон світу! Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу. Вітаю, чемпіоне! Вітаю, країно!” – написав президент.

Крім того, Усика привітав мер Києва та колишній чемпіон світу з боксу Віталій Кличко. 

“Сьогодні Усик не тільки обʼєднав усі пояси професійного боксу в суперважкій вазі, завоювавши титул абсолютного чемпіону світу. Олександр ще раз довів, що він боєць і показав світові, що українці здатні перемагати сильного суперника. В складному поєдинку. Вітаю, Олександре! Ця перемога сьогодні дуже важлива для України!”, – написав він. 

У ніч проти 19 травня в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії, відбувся історичний бій між українським боксером Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі, за результатами якого перемогу одержав Усик.

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF Усик зустрівся на ринзі з володарем титулу WBC Ф’юрі. Вони боролися за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.
 
Після 12 раундів поєдинку Усик отримав перемогу за рішенням суддів.

За результатами бою Усик зберіг титули WBA, WBO, IBF та IBO, а також завоював пояс WBC, яким володів Ф’юрі.

Напередодні повідомлялося, що близько 30 українських ветеранів вирушили в Ер-Ріяд, аби підтримати українського боксера. В делегацію увійшли шахтарі та енергетики ДТЕК, які повернулися на свої робочі місця з фронту, металурги й гірники Метінвесту та захисники Маріуполя.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button