Світ

В Держдепі відреагували на вибух дрона на ЗАЕС

В Держдепі відреагували на вибух дрона на ЗАЕС

Фото: Celal Gunes/Anadolu Agency

Речник Державного департаменту США Метью Міллер

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про вибух безпілотника на території станції. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що є влучання.

Держдеп США закликав Росію утриматися від дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на Запорізькій АЕС та повернути контроль над станцією компетентним українським органам. Про це у понеділок, 8 квітня, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

За його словами, Вашингтон уважно стежить за ситуацією на українській атомній електростанції.

Речник Держдепу вкотре закликав Росію вивести свій персонал з української АЕС.

“Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БпЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо стежити за умовами на станції”, – зауважив Міллер.

За словами спікера зовнішньополітичного відомства США, офіційний звіт МАГАТЕ, на щастя, стверджує, що пошкодження в результаті удару БпЛА не становлять під загрозу для ядерної безпеки.

Раніше Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. “Росатом” традиційно звинуватив в ударі українських військових, повідомивши про поранених під час “удару”.

У ГУР заявили, що Україна не має жодної причетності до вибухів і інших збройних провокаційних дій країни-агресора, що відбуваються на території ЗАЕС, яку окупували російські війська. Удар безпілотника біля реактора, який контролює країна-агресор, є імітаційним ударом РФ по території станції. 

Напередодні, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про вибух безпілотника на території станції. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що агентство отримало повідомлення про атаку безпілотника по одному з блоків окупованої Запорізької АЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button