Події

???? Представники Офісу Генпрокурора разом з експертами українського громадсь…

????Представники Офісу Генпрокурора разом з експертами українського громадського сектору переймали досвід підтримки постраждалих від злочинів у США. Протягом тижня у Вашингтоні вони зустрічались із працівниками Мінʼюсту, ФБР, поліції, неурядових організацій, аналізуючи практики роботи з чутливими категоріями учасників кримінального процесу.

????Ми відвідали декілька центрів захисту прав дітей і дізнались про сучасні підходи до роботи з потерпілими. Офіс Генпрокурора впродовж останніх років працює над формуванням інституту правосуддя, дружнього до дитини, тому обмін досвідом дуже важливий для нас, – коментує прокурор Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Леся Мединська.

????Команда українських фахівців ознайомилась із практиками роботи з постраждалими від сексуального насильства. Анна Сосонська, начальниця другого відділу управління Офісу Генпрокурора з роботи зі злочинами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, відзначає високу залученість недержавних інституцій, зокрема на етапі збору доказів.

????За словами Андрія Гулкевича, прокурора того ж управління, заслуговує уваги підхід американських колег щодо строків роботи з постраждалими та свідками. В США вони тривають навіть після винесення судового рішення і підтримується урядом.

????Під час візиту до Мінʼюсту представників української делегації особисто привітав Генпрокурор США Меррік Гарланд.

????Можемо говорити з абсолютною впевненістю, що наші партнери та колеги готові сприяти розбудові системи підтримки постраждалих і свідків. Вони діляться досвідом і передають найкращі практики, відзначаючи при тому, що виклики, з якими зіштовхнулася Україна – безпрецедентні. Ми вдячні за цю підтримку і продовжимо вибудовувати на роки діючу, функціональну систему для роботи з потерпілими від воєнних злочинів, – підсумовує керівниця Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Вероніка Плотнікова.

????Навчання української команди організовано Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності Держдепу США (INL).

Video is too big

Back to top button