Світ

В Азійсько-Тихоокеанському регіоні буде величезний дефіцит пілотів

Такі прогнози обіцяють додаткове навантаження для індустрії, яка вже зараз потерпає від дефіциту пілотів та труднощів з навчанням

Компанія Boeing прогнозує, що в найближчі два десятиліття Азійсько-Тихоокеанський регіон потребуватиме найбільшу у світі кількість нових пілотів, бортпровідників та авіатехніків.

Про це повідомляє 1NEWS.

Економічне зростання в регіоні сприятиме збільшенню добробуту населення та подорожей, завдяки чому до 2037 року виникне потреба в 240 тисячах нових пілотів та 317 тисячах нових бортпровідниках. Половину з цієї кількості потребуватиме Китай.

Такі прогнози обіцяють додаткове навантаження для індустрії, яка вже зараз потерпає від дефіциту пілотів та труднощів з навчанням.

Старші пілоти збираються вийти на пенсію протягом наступного десятиліття, водночас зростає попит на послуги авіаперевезень, зокрема, “гелікоптерний туризм” та подорожі на розкішних приватних літаках.

За оцінкою Boeing, Китай потребуватиме у наступні 20 років 128,5 тисяч пілотів, 126,75 тисячі авіатехніків та понад 147 тисяч бортпровідників, Південно-Східна Азія – 48,5 тисяч пілотів, 54 тисячі авіатехніків та понад 76 тисяч бортпровідників, а Південна Азія – 42,75 тисяч пілотів, 35 тисяч авіатехніків та понад 43 тисячі бортпровідників.

Таке бачення майбутнього авіаперевезень від Boeing використовується і для створення прогнозів на постачання нових літаків. Не дивно, що Азійсько-Тихоокеанський регіон також буде лідером глобального попиту на нові літаки.

Американський аерокосмічний гігант передбачає, що 40% всіх нових пасажирських літаків постачатимуть авіакомпаніям в Азійсько-Тихоокеанському регіоні протягом найближчих років.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button