Світ

Угорщина посилила вимоги для біженців з України – ЗМІ

Угорщина посилила вимоги для біженців з України - ЗМІ

Фото: АР (ілюстративне фото)

Угорщина посилила вимоги для біженців з України

Право на держпідтримку зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

Набула чинності нова постанова уряду Угорщини, яка посилює вимоги до біженців з України. Про це повідомляє BBC.

Тепер право на державну підтримку, яка охоплює безкоштовне житло та базову щомісячну суму, зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

Зазначається, що урядова постанова  вносить зміни до законодавства, що діяло до 2022 року та до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У списку, який щомісяця оновлюватиме уряд Угорщини, є 13 регіонів України.

Як пише видання, скільки з 31 тисячі українців, які мешкають в Угорщині, постраждають внаслідок нового закону, невідомо. За даними правозахисних груп, найбільш уразливими є представники ромської етнічної меншини з найзахіднішої Закарпатської області, які все ще живуть у притулках, які тепер закриють. Їхнє становище ускладнюється тим, що багато з них мають подвійне українсько-угорське громадянство, а це є проблемою для отримання притулку в інших країнах ЄС.

Раніше повідомлялося, що Ірландія має намір значно скоротити соціальні виплати біженцям з України. З 1 вересня щотижнева державна допомога знизиться у кілька разів – із 232 до 39 євро.

Нагадаємо, в Німеччині пропонують скасувати виплати безробітним українцям.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + ten =

Back to top button