Світ

В США збільшують виробництво снарядів для України – Associated Press

В США збільшують виробництво снарядів для України - Associated Press

Фото: АР

Завод у Пенсильванії на 50% збільшив виробництво снарядів, щоб охопити потреби України

США обіцяли до жовтня подвоїти виробництво артснарядів, які використовує Україна у протистоянні із ворогом.

Завод із виробництва боєприпасів у штаті Пенсильванія, США, який виробляє артилерійські снаряди для відправки в Україну, збільшив виробництво на 50% – з 24 000 до 36 000 набоїв на місяць. Про це у середу, 28 серпня, пише Associated Press.

 

Вказується, що ще три нові виробничі лінії перебувають на стадії розробки.

“Скрентонський завод працює так: він перековує 907-кілограмові сталеві бруски на 155-міліметрові гаубичні снаряди. Потім їх відправляють до штату Айова, де їх начиняють вибухівкою і оснащують запалами. Звідти багато боєприпасів потрапляють до України”, – пише АР.

На заводі вказують, що головним чином нині вони виробляють боєприпасти калібром 155 мм.

“Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб досягти мети, яку поставив перед нами Пентагон”, – пояснив журналістам Річард Гансен, представник командувача сухопутних військ на заводі.

Агентство зазначає, що завод у Пенсильванії на початку 20 століття був майстернею з ремонту локомотивів. Потім американське Міноборони викупило потужності й перетворило її на завод з виробництва великокаліберної артилерії для Корейської війни. З 2006 року цей завод експлуатує компанія General Dynamics за контрактом з урядом США, який є власником заводу.

Литва передала Україні навантажувачі, системи боротьби з безпілотниками, складні ліжка та іншу військову допомогу у межах чергового оборонного пакету. 

На екстреному засіданні Ради Україна-НАТО союзники засудили останні удари Росії по українській інфраструктурі і пообіцяли посилити підтримку України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 19 =

Back to top button