Світ

У ЄС планують значно наростити випуск снарядів

У ЄС планують значно наростити випуск снарядів

Фото: mil.in.ua

ЕС планує наростити виробництво снарядів

До кінця поточного року очікується досягнення позначки у 1,4 млн снарядів. Наступного року виробництво ще збільшиться.

Протягом 2024 року країни Європейського Союзу зможуть виготовити від 1,3 до 1,4 млн снарядів. Більшість з них відправлять Україні як військову допомогу, заявив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє RTBF.

“Ми продовжимо нарощувати наші виробничі потужності, ймовірно, до 1,3-1,4 млн штук до кінця нинішнього року і продовжимо значно нарощувати їх у 2025 році”, – заявив Бретон.

За його словами, країни Євросоюзу у березні, або квітні 2024 року досягнуть мети з виробництва мільйона снарядів на рік.

“Ми переживаємо вирішальний момент для нашої колективної безпеки в Європі, і в агресивній війні, яку веде РФ в Україні, Європа має продовжувати підтримувати Україну всіма своїми коштами”, – додав він.

Бретон також зазначив, що більшість з випущених у 2024 році снарядів буде відправлено в Україну, оскільки допомога країні, що воює, є пріоритетом.

Нагадаємо, у березні 2023 року лідери Євросоюзу на саміті підтримали план поставок Україні боєприпасів у кількості 1 млн артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців. Проте станом на січень поставив лише близько 300 тисяч з обіцяного мільйона.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button