Україна

Зеленський провів нараду щодо своїх візитів у ЄС


Зеленський провів нараду щодо своїх візитів у ЄС

Голова держави зазначив, що основне завдання нині для України: наблизити моменту, коли F-16 будуть тримати подалі окупантів.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 серпня, провів нараду за підсумками своїх візитів до Європи. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

“Провів сьогодні нараду за підсумками візитів. Тривалу нараду. Питання координації саме щодо літаків. Підготовка нових оборонних пакетів – саме з таким наповненням, яке потрібне нашим воїнам і про яке вони мені говорили, коли відвідував фронт”, – розповів голова держави.

За його словами, всі домовленості, що вдалося привезти додому від партнерів України, вже почали реалізовувати.

“Передусім літаки F-16. Завдання очевидні. Міжнародники – це максимальне розширення тренувальних місій. Військові – максимальне прискорення підготовки інфраструктури, відправлення пілотів, інженерів – повне забезпечення готовності України”, – зазначив український лідер.

Завданням для всіх є максимальне наближення моменту, коли F-16 допоможуть нам тримати подалі російських терористів, наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 22 серпня повертається додому після своїх візитів до країни Європи. Глава держави заявив у відеозверненні, що загальний підсумок цих днів – Україна стала сильнішою.

Зазначимо, що недавно президент відвідав країни Північної Європи: Швецію, Нідерланди та Данію, де було досягнуто домовленості про передачу Україні винищувачів F-16 після навчання пілотів. Нідерланди нададуть Україні 42 літаки, а Данія – ще 19.
 
Потім Зеленський вирушив до Греції для зустрічі з лідерами Західних Балкан. На саміт лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button