Світ

У Туреччині анонсували продовження зернової угоди

У Туреччині анонсували продовження зернової угоди

Очільник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу

Зернова ініціатива щодо експорту з України може бути продовжена ще на два місяці. У МЗС Туреччини вважають, що така домовленість буде реалізована.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що дію “зернової ініціативи” про експорт українського збіжжя Чорним морем може бути продовжено щонайменше на два місяці. Його слова у середу, 10 травня, наводить CNN Türk.

“Фактично продовження (“зернової угоди” – ред.) було зроблене на два місяці. Я думаю, що ми можемо отримати результати, продовживши щонайменше ще на два місяці. Думаю, ми зможемо це реалізувати”, – сказав Чавушоглу.

Як повідомлялося, 10 травня у Стамбулі розпочалася зустріч між Туреччиною, Росією, Україною та ООН щодо продовження “зернової ініціативи”, з якої РФ погрожує вийти після 18 травня.

Також Держдеп США опублікував заяву, в якій наголосив на необхідності продовжити і розширити зернову ініціативу, щоб до портів у Чорному морі заходило більше суден, які експортують продовольство. Глава відомства Ентоні Блінкен закликав Москву припинити використовувати голод як зброю у війні проти України.

Як відомо, у березні Україна заявила про пролонгування зернової ініціативи на 120 днів, а Росія – на 60. За версією Москви, угода закінчується 18 травня. Напередодні Росія знову блокувала роботу зернового коридору.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button