Світ

У Тбілісі невідомий зірвав прапор України – ЗМІ

У Тбілісі невідомий зірвав прапор України - ЗМІ

Фото: Скриншот видео

Фото “героя” відеопровокації з українським прапором

Зловмисник виклав відео зі своєю провокацією в соцмережах, але через деякий час його обліковий запис зник.

Невідомий зірвав український прапор з флагштока в центральному парку столиці Грузії Тбілісі. Посольство України вимагає розслідувати інцидент. Про це повідомляє Грузия Online з посиланням на відео, яке розповсюдив телеканал Mtavari.

ЗМІ додають, що людина, яка зірвала прапор, сама поширила відео в соцмережах, однак тепер її обліковий запис недоступний. Mtavari додає, що мова йде про прихильника проросійської організації Консервативний рух та Альт-Інфо.

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов назвав те, що сталося, неприпустимим і висловив надію, що інцидент розслідують, а винних покарають відповідно до законодавства Грузії.

Зазначимо, що з січня 2022 року в Грузії набув чинності закон, який передбачає штраф у розмірі 1000 ларі за образу встановленого держустановою прапора чи герба держави, з якою Грузія має дипломатичні відносини.

Лідер опозиційної партії Лело Мамука Хазарадзе заявив, що зрив прапора є провокацією, спрямованою проти братерства грузинського та українського народів. Він вважає, що Альт-Інфо та її ідеологія мають бути заборонені у Грузії.

У МВС Грузії наразі не надали коментарів із цього приводу.

Нагадаємо, адміністративний суд Берліна зняв заборону на розміщення прапорів України в районі радянських меморіалів у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде. 

Напередодні берлінська поліція заборонила 8 і 9 травня вивішувати біля радянських пам’ятників прапори України та Росії, а також вмикати маршову музику

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button