Світ

У світі зафіксували найвищі ціни на вугілля за останні 13 років

Вартість вугілля перевищила 200 доларів за тонну

Внаслідок дефіциту газу на європейському ринку виробники електроенергії вдаються до закупівель вугілля, що спричинило зростання цін до найвищих рівнів з 2008 року у понад 200 доларів за тонну.

Про це інформує 1NEWS.

На торгах 28 вересня котирування жовтневих ф’ючерсів на вугілля у Роттердамі зросло до 201,75 доларів за тону. За день ціна злетіла на 16,96%, або на 29,25 долара за тонну.

Востаннє ціни такого рівня спостерігалися ще у 2008 році, коли ціни на вугілля встановили рекорд у 217,40 долара за тонну.

На поставки вугілля впливають потужні зливи у Колумбії та Індонезії, одних із найбільших постачальників у світі. До погодних умов надаються наявність досі зачинених через пандемію шахт.

Цього разу низка компаній також вийшли на ринок, аби забезпечити себе запасами вугілля напередодні початку опалювального сезону та низьких температур. Зрештою, це призвело до зростання цін до рекордних рівнів.

Крім того, Китай, який у 2019 році був найбільшим експортером вугілля у світі, зіткнувся з енергетичною кризою. Так, в окремих регіонах країни відбуваються відключення електроенергії, тимчасово зупиняють роботу заводи.

Джерело: Економічна правда

Back to top button