Україна

Україна просить не про введення військ НАТО, а про підтримку – Столтенберг


Україна просить не про введення військ НАТО, а про підтримку - Столтенберг

Генсек Альянсу підкреслив, що однією з причин, чому російським окупантам вдалося в останні місяці просунутися, є “те, що ми не виконали те, що обіцяли”.

НАТО не має наміру використовувати свої війська на території України, але Київ про це і не просив, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Його слова у середу, 8 травня навело видання ANSA.

Столтенберг зазначив, що під час візиту до Києва він не почув закликів до надсилання військових країн НАТО. Натомість йшлося про те, щоб Альянс збільшив підтримку України, постачаючи більше зброї.

“Я відвідав Київ минулого тижня, і вони повідомили мені про виклики, з якими вони стикаються: Росія завоювала позиції, і є ризик, що вона здобуде подальші позиції. Це не велика територія, але щоб все це зупинити, щоб українці змогли захищатися, їм потрібно надіслати боєприпаси, їм потрібна зброя”, – підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг додав, що однією з причин, чому російським окупантам вдалося в останні місяці просунутися та захопити більше території, є “те, що ми не виконали те, що обіцяли”.

За його словами, США знадобилося шість місяців, щоб узгодити новий пакет допомоги Україні, або щодо питання про обіцяний мільйон снарядів з Європи – українській стороні було передано набагато менше.

При цьому Столтенберг зауважив, що “зараз все змінюється”.

Нагадаємо, країни-члени НАТО планують затвердити декларацію з відмовою від введення військ в Україну. Одне із ключових положень проєкту – “ніяких чобіт на землі”.

Раніше про можливість відправлення військ в Україну першим заговорив президент Франції Еммануель Макрон. Днями він заявив, що вважає нервову реакцію Росії на його заяви про можливу відправку західних військ в Україну свідченням того, що ця ідея працює.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − eight =

Back to top button