Світ

У Словаччині запропонували повернути “боягузливих” українців додому

У Словаччині запропонували повернути боягузливих українців додому

Фото: Скріншот

Роберт Каліняк пропонує поповнити ЗСУ ухилянтами

Мова йде про повернення принаймні 300 тисяч українців, які залишили територію своєї країни, стверджує Роберт Каліняк.

Країни НАТО не повинні відправляти свої війська до України. Замість цього потрібно повернути на батьківщину “боягузливих” українських чоловіків з-за кордону. Таку ідею озвучив міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк у понеділок, 11 березня.

“Відправляти в Україну солдатів з країн НАТО – це груба червона лінія, перетин якої значно підвищить ризик глобального конфлікту. Якби наші розпалювачі війни (мова йде про опозицію у Словаччині – ред.) серйозно ставилися до підтримки України та можливої перемоги Росії, вони б закликали дозволити повернення боягузливих українців на батьківщину”, – заявив міністр.

На думку Каліняка, Європа може стати свідком війни “до останнього українця”, тому, на його думку, “саме час шукати мирних рішень”.

У свою чергу словацьке видання Standard наводить слова міністра про те, що під мобілізацію підпадають близько 300 тисяч українців, які залишили територію своєї країни після початку війни.

“Це однозначно краще, ніж відправляти туди наших солдат”, – підкреслив Каліняк.

Нагадаємо, 26 лютого прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Він запевнив, що Словаччина “не піде на такий крок”, але поважатиме відповідні рішення країн НАТО.

Згодом про можливість відправити в Україну військових заговорив президент Франції Еммануель Макрон, а прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь теж не відкинув можливості відправки військових в Україну.

Пізніше Макрон назвав умову для відправки військ в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button