Світ

У Швеції покращать умови для біженців з України

У Швеції покращать умови для біженців з України

Фото: АР

У Швеції покращать умови для українських біженців

Покращення соціальних умов для українських біженців передбачається з 1 листопада. Зареєструватися до реєстру населення можна буде через 12 місяців перебування у країні.

Уряд Швеції розширить програму підтримки для українських біженців, які зможуть раніше зареєструватися у реєстрі населення та отримати вищі виплати.Про це заявила міністр міграції Швеції Марія Мальмер Стенергард, передає sverigesradio.se.

Покращення соціальних умов для українських біженців передбачається з 1 листопада.

Зареєструватися до реєстру населення можна буде через 12 місяців перебування у країні. За чинними правилами, українці мають прожити у Швеції 3 роки, щоб бути включеними до реєстру населення та отримати номер соціального страхування.

Українці, які зареєстровані у Швеції, матимуть право на медичне та стоматологічне обслуговування, на виплати, якщо перебувають вдома з хворими дітьми або у відпустці по догляду за дитиною. Також біженці зможуть отримати ідентифікаційний номер банку.

Очікується, що на 1 листопада 2024 року у країні будуть зареєстровані близько 33 тис. українців, що дасть їм право на допомогу у виході на ринок праці через програму агентства зайнятості.

Це також дасть право на більші виплати. Якщо зараз українські біженці отримують від Міграційного агентства Швеції виплати у розмірі 71 шведська крона на день (6 євро), то з осені можна буде отримувати 308 шведських крон (27 євро) на день.

Разом з тим, українські біженці не матимуть права на інші пільги – на виплати на дитину чи житлову допомогу.

Нагадаємо, Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта. 

Також повідомлялося, що видачу готівки біженцям обмежать на території Німеччини. Однак люди, що шукають прихисток в країні, матимуть єдину платіжну карту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − seven =

Back to top button