Україна

У ГУР відреагували на паніку окупантів у Криму


У ГУР відреагували на паніку окупантів у Криму

Андрій Юсов запевнив, що на півострові буде продовжуватися планова робота українських Сил безпеки і оборони.

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України прокоментувало ранкову паніку окупантів в Криму. Зокрема, представник ГУР Андрій Юсов відреагував на сьогоднішнє оголошення повітряної тривоги у тимчасово окупованому Севастополі в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини.

“Насамперед слід зауважити, що регулярно окупаційні війська в Криму ігнорують і не погоджують жодні дії чи інформацію з окупаційною владою, колаборантами, і ті змушені щось вигадувати і брехати на ходу, тому часто ця інформація суперечить одна одній…”, – зазначив він.

У Криму часто з боку окупаційної адміністрації повідомляється начебто про якісь навчання чи планові роботи окупаційної армії, додав представник ГУР.

“Місцеве населення про це не в курсі, що вказує насамперед на те, що це брехня. Тому що, коли якісь планові заходи відбуваються, то, звичайно, тоді відбуваються якесь оповіщення. У всіх інших випадках – це реагування на ті чи інші дії українських Сил безпеки і оборони, або дії з остраху на подібні активності з боку українських захисників”, – наголосив Юсов.

Він додав, що в Криму буде продовжуватися планова робота українських Сил безпеки і оборони з метою знищення і послаблення потенціалу окупаційної армії, – “кінцевою метою цього є звільнення півострова”.

Також він прокоментував, наскільки складніше росіянам стало переправляти техніку до окупованого Криму. За його словами, росіяни на сьогодні уповільнили деякі логістичні процеси, що українські захисники використовують у своїх цілях. Інформація від українського руху опору в Криму береться до уваги для подальшої протидії перекидання ворожих засобів і їхнього знешкодження.

Юсов зазначив, що останнім часом ворог продовжує проводити роботи з передислокації Чорноморського флоту з Криму до Новоросійська. Проте частина угрупування на півострові залишається, яка становить небезпеку для України.

Раніше Андрій Юсов повідомляв що Росія зосередила на території України понад 400 тисяч солдатів. Цієї кількості їй вистачає для операцій на окремих ділянках фронту.

У ГУР пояснили, чи буде відповідь України на удари Росії взимку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button