Світ

У Росії виявили зруйнованим пам’ятник польським в’язням ГУЛАГу

У Росії виявили зруйнованим пам ятник польським в язням ГУЛАГу

Фото: Соцмережі

Зруйнований пам’ятник польським в’язням ГУЛАгу

Поліція звинуватила у падінні меморіалу погоду, вле місцевий депутат вважає, що пам’ятник знищили невідомі вандали.

У російському місті Воркуті (Комі АРСР) знайшли зруйнованим пам’ятник польським в’язням ГУЛАГу. Про це повідомив російський ТГ-канал Осторожно, новости.

“Поліція звинуватила у падінні меморіалу погоду. Пам’ятний хрест ув’язненим із Польщі відкрили 1997 року в селищі Рудник, де були перші шахти й табірні пункти. Проект підтримала мерія, підприємці та низка польських організацій, які опікуються збереженням пам’яті репресованих. У липні цього року громадські діячі виявили, що бетонний хрест упав на землю”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що місцевий депутат подав заяву до поліції.

“За його словами, пам’ятник знищили невідомі вандали, а на кріпильній арматурі хреста видно характерні зрізи. Однак поліцейські не порушували справу. За їхньою версією, “конструкція пам’ятника впала під впливом погодних факторів, без участі людини”. У мерії при цьому заявили, що “не мають жодного стосунку до цього об’єкта” – доручень щодо його зносу не давали і на балансі муніципалітету він не перебуває. Відновленню хрест не підлягає”, – пише видання.

Нагадаємо, 28 серпня у парку в Чернівцях розпочали демонтаж братської могили радянських генералів та офіцерів. Планувалося, що тіла, які там поховані, ексгумують та перепоховають на кладовищі, а пам’ятник демонтують.

Могила радянських офіцерів у парку в Чернівцях виявилася порожньою

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button