Світ

У РФ затримали учасників акції дружин мобілізованих


Затриманих доставили до поліцейського відділу, де склали протоколи за статтею про порушення правил проведення публічних заходів.

У суботу в російському Єкатеринбурзі біля меморіалу Чорного тюльпана, присвяченого пам’яті воїнів, що загинули в Афганістані та Чечні, було затримано п’ятьох людей, які взяли участь в акції покладання квітів. Про це повідомило видання Вечерние ведомости.

 

Зазначається, що серед затриманих – троє дівчат і двоє молодих людей.

 

Затримані стверджують, що поліцейські діяли у цивільному одязі. За їхніми словами, операцією керував чиновник обласного Міністерства громадської безпеки Віталій Сорокін. Він попередив учасників про можливе притягнення до відповідальності, якщо вони не залишать площу протягом хвилини. Затриманих доставили до поліцейського відділу, де склали протоколи за статтею про порушення правил проведення публічних заходів.

 

У Telegram-каналі руху дружин мобілізованих Шлях додому йдеться про те, що поліція затримала п’ятьох учасників акції, організованої цим рухом. Напередодні Шлях додому оголосив про десяту акцію покладання квітів до Могилі невідомого солдата в Москві, але в інших містах виходити на мітинги не закликав.

 

Акції із покладанням квітів, що проводяться родичами мобілізованих, проходять по всій країні у суботи. Їхні учасники вимагають від керівництва країни підписати указ про завершення мобілізації.

 

Попередня акція відбулася 3 лютого в Москві і була присвячена 500-му дню мобілізації. Тоді силовики затримали 27 людей, переважно правозахисників та журналістів.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button