Світ

У Росії викладача англійської зі США заарештували за наркоторгівлю

У Росії викладача англійської зі США заарештували за наркоторгівлю

Фото: Соцмережі

Роберт Вудленд

Російський ТГ-канал Mash повідомляє, що це 32-річний чоловік, якого 1993 року американські науковці викупили з дитячого будинку в Пермському краї.

Останкінський суд Москви заарештував на два місяці громадянина США, якого звинувачують у замаху на незаконний обіг наркотиків. Про це з посиланням на пресслужбу суду пише російська новинна агенція Інтерфакс.

“Постановою суду від 6 січня Вудленду Роберту Романову обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на строк два місяці, тобто до 5 березня”, – повідомили в прес-службі суду. Американця звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 30 КК РФ (приготування до злочину), п. “г” ч. 4 ст. 228.1 КК РФ (незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів). Подробиць справи в суді не повідомили.

Подробиці навів ТГ-канал Mash.

Повідомляється, що громадянина США заарештували за звинуваченням у спробі збуту та виробництва наркотиків у великому розмірі. За даними Mash, це 32-річний чоловік, якого 1993 року американські науковці викупили з дитячого будинку в Пермському краї.

Американець перебуває у СІЗО. За статтею “Незаконне виробництво, збут або пересилання наркотичних засобів” йому загрожує до 20 років ув’язнення.

“Декілька років тому Роберт в інтерв’ю розповідав, що прийомні батьки Девід і Марсіа Вудленд заплатили за нього пермському дитячому будинку 10 тисяч доларів – за курсом 1993 це близько 12 млн рублів. 2020-го він вперше зустрівся зі своєю мамою Галиною Романовою на одному з ток-шоу федерального каналу. Останні роки він жив у підмосковному Довгопрудному й був викладачем англійської мови”, – пише Mash.

Президент Болівії Луїс Арсе оголосив про конфіскацію рекордної партії кокаїну у країні вагою приблизно 8,8 тонни. Наркотики були заховані в дерев’яних матеріалах для підлоги, знайдених у вантажівці, і, ймовірно, призначалися для Нідерландів.

Маск і наркотики: скандал набирає обертів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button