Світ

У Польщі знайшли давні могили, рештки в яких були зачинені замком

У Польщі знайшли давні могили, рештки в яких були зачинені замком

Фото: edition.cnn.com

Останки молодої жінки з замком на нозі і серпом на шиї

Таким чином ховали людей, яких вважали вампірами. Замки на тілі й серпи на шиї небіжчиків мали завадити їм вийти з труни.

Польські археологи знайшли останки дитини і жінки 17 століття, які були прикуті до могил. Як вважають дослідники, небіжчиків вважали вампірами і прикували до трун, щоб не дати з них вийти, повідомляє CNN.

Зазначається, що кістки 6- або 7-річної дитини є останньою знахідкою на кладовищі в північному польському селі П’єн, яка датується епохою, коли привиди, зомбі та інші надприродні привиди розглядалися серйозно.

На кладовищі також було знайдено тіло жінки з замком на нозі та серпом на шиї, що свідчить про те, що вона вважалася вампіром.

“Це кладовище для відкинутих людей, яких, безсумнівно, боялися після смерті, а можливо, і за життя… яких підозрювали в контакті з нечистою силою, людей, які також певним чином поводилися по-іншому”, – сказав Даріуш Полінскі, дослідник середньовічних поховань в університеті Миколи Коперника в місті Торунь.

Дитину поховали обличчям вниз із трикутним залізним замком під ногою, ймовірно, намагаючись не дати їй сісти й покинути могилу, додав він. Також, за його словами, могилу дитини осквернили в якийсь момент після поховання, і вилучили всі кістки, окрім ніг.

Археологи знайшли інші методи, які використовувалися, щоб зупинити “живих мерців”, і Полінскі описав дивні практики, виявлені в деяких похованнях. Зокрема він розповів про велику кількість могил з камінням, покладеним в різних місцях, наприклад, на лікті, на гортані або на шиї. Це каміння, як вірили тогочасні люди, мало захистити від померлого.

Раніше повідомлялося, що вчені розкрили таємницю людини-вампіра, чиї останки були знайдені в штаті Коннектикут. Його поховали на початку XIX століття за “вампірським обрядом”.

У Британії на торги виставили набір мисливця на вампірів XIX століття

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button