Події

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав бойовик-садист, який виводив на «розст…

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав бойовик-садист, який виводив на «розстріл» мирних жителів Херсонщини

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один учасник окупаційних угруповань рф, який причетний до масових катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини.

Зловмисник знущався над людьми та погрожував їм вбивством. Задокументовано факти, коли він прострілював ноги викраденим мешканцям області або стріляв поруч з головою потерпілих, імітуючи розстріл.

Співробітники СБУ та спецпризначенці ЗСУ затримали бойовика у результаті спецоперації на тимчасово окупованій частині регіону. Таким чином зловмисника було виведено на підконтрольну територію України, щоб притягнути до відповідальності.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 12 років тюремного ув’язнення. Враховуючи, що зловмисник раніше був засуджений за державну зраду, суд, за сукупністю злочинів, призначив йому 15 років за ґратами.

Як встановило слідство, засудженим є колишній мешканець окупованої Жданівки на Донеччині, який ще у 2014 році добровільно приєднався до терористів на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення рф його «відрядили» до складу 3-го стрілецького взводу 1-ї роти 5-го батальйону 109-го полку Південного військового округу країни-агресора.

Разом з російськими окупантами він воював проти Сил оборони і брав участь у захопленні лівобережної Херсонщини.

Також бойовик знущався над мирними жителями регіону, в тому числі намагався «вибити» з них «зізнання» у причетності до руху опору.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили слідчі СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Back to top button