Світ

У Москві оголосили про закінчення навчального року 15-го травня

У Москві офіційно оголосили, що заняття в школах столиці в цьому навчальному році не будуть відновлені. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Анастасію Ракову, заступника мера Москви з питань соціального розвитку, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

«Школярі в цьому році в школи вже не повернуться, навчальний рік закінчується раніше. До 15 травня повинні бути виставлені всі оцінки, і наступні два тижні травня – це режим вільного відвідування в дистанційному форматі», – сказала Ракова.

Проте для учнів 9-11 класів навчальний рік ще не завершений, вони продовжать навчання в форматі обов’язкової підготовки до державних іспитів.

Нагадаємо, що зараз РФ займає п’яте місце у світі за кількістю заражених Covid-19. Станом на 7 травня за цим показником вона перегнала Німеччину (168 162 хворих) та Францію (174 224), судячи з даних американського Університету Джона Хопкінса. Тепер Росія наближається до показників Великої Британії (майже 208 тисяч) та Італії (майже 216 тисяч інфікованих).

Як повідомлялось, перша смерть від коронавірусу сталася у резиденції патріарха Кирила. У четвер, на 50-му році життя, помер уставщик (розпорядник служб) московського Данилова ставропігіального чоловічого монастиря ієродиякон Димитрій (Ніколаєв Сергій Володимирович). У Даниловому монастирі розташована резиденція патріарха і синоду, а також Синодальний відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату.

4 травня в Москві від коронавірусу помер колишній митрополит Астраханської області Камизякської єпархії Іона (Юрій Карпухін).

Раніше Міністерство оборони США звинувачує Росію у поширенні неправдивої інформації про коронавірус (Covid-19).

Back to top button