Світ

У Латвії заявили, що не пустять тих, хто тікає від мобілізації з РФ

У Латвії заявили, що не пустять тих, хто тікає від мобілізації з РФ

Фото: Sputnik

Проблем на кордоні з Росією Латвія поки що не фіксує

Проблем на кордоні з Росією поки що не фіксується, чого не можна сказати про кордон з Білоруссю, зазначив Маріс Кучинскіс.

 

Латвія має план дій у разі, якщо Росія оголосить чергову мобілізацію, що загрожує хвилею нових втікачів, які намагатимуться перетнути кордон. Про це заявив в інтерв’ю агенції LЕТА міністр внутрішніх справ Латвії Маріс Кучинскіс і додав, що його країна не пустить на свою територію цих росіян.

 

За його словами, цей план до певної міри апробовано на латвійсько-білоруському кордоні.

 

“У Латвії накопичено чималий досвід, та й організоване білорусами “тренування” пішло на користь професіоналізму латвійських служб”, – додав він.

 

Латвійський чиновник додав, що нині на прикордонній з Росією території Латвії фіксуються лише окремі інциденти, проте вони перебувають під контролем.

 

“Проте те саме не можна сказати про білоруський кордон. Дуже рідко буває ранок, коли у графі звіту про спроби незаконного перетину кордону стоїть нуль. Мабуть, так буде доти, доки при владі залишається режим Лукашенка. Навіть більше, не можна сказати, що в це не залучена і Росія, тому що зараз ми бачимо, як люди, які намагаються перетнути кордон, прилітають до Мінська з Москви, а потім їх везуть далі до кордону”, – додав Кучинскіс.

 

Глава МВС Латвії наголосив, що останнім часом правоохоронним органам також доводиться частіше стикатися з дезінформацією білорусів у Telegram-каналах.

 

 

З цієї суми близько 300 млн євро – допомога, надана урядом, а решта – кошти, пожертвувані латвійцями.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button