Україна

РФ має складнощі із застосуванні авіації в Україні – розвідка


РФ має складнощі із застосуванні авіації в Україні - розвідка

Останніми тижнями Росія виявляє все меншу здатність сформувати ефективну тактичну авіацію на півдні окупованих українських територій.


Останніми тижнями ефективність російської тактичної авіації на півдні окупованих українських територій відчутно впала у порівнянні з початком червня, на початку контрнаступу ЗСУ. Про це ідеться у звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих у понеділок, 7 серпня.
 
Зазначається, що впродовж літа російська бойова тактична авіація зазвичай здійснювала понад 100 вильотів на день, але вони майже завжди обмежуються діями над контрольованою Росією територією через загрозу з боку української ППО.
 
“Росія намагалася подолати цю проблему, дедалі частіше використовуючи базові вільнопадаючі бомби з плануючими пристроями для збільшення дальності польоту. Літаки можуть скидати їх за багато кілометрів від своїх цілей, однак їм ще належить продемонструвати стабільну точність”, – йдеться у повідомленні.
 
Водночас на початку контрнаступу Сил оборони на півдні України із червня 2023 року російські ударні гелікоптери продемонстрували свою ефективність. Однак останніми тижнями Росія виявляє все меншу здатність сформувати ефективну тактичну авіацію на півдні окупованих українських територій, зазначають у британському Міноборони.

Нагадаємо, за даними Міноборони на 31 липня, українські війська визволили понад 204 кв. км на південному фронті, та близько 37 кв. км території на Бахмутському напрямку.

Сценарії розвитку контрнаступу: аналіз Time

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button