Світ

У Грузії заявили про найбільший антиурядовий протест в історії

У Грузії заявили про найбільший антиурядовий протест в історії

Фото: Софія Тетрадзе / Facebook

Масова акція протесту у Тбілісі

У суботу на площі Європи в грузинській столиці в момент піку були присутні понад 200 тисяч осіб.

В антиурядовому протесті з вимогою відкликання закону про “іноагентів” у Тбілісі в суботу могли взяти участь понад 200 тисяч осіб. Про це повідомляє видання Новості-Грузія у неділю, 12 травня.

“Проєвропейська акція з вимогою відкликання закону про “іноагентів”, що відбулася в Тбілісі 11 травня, стала найбільшою демонстрацією в сучасній історії Грузії”, – йдеться у повідомленні.

Із посиланням на фактчекерів з команди Visioner зазначається, що на антиурядовому протесті “були присутні щонайменше 200 тисяч осіб, але загалом протягом дня їхня кількість, імовірно, наближалася до 300 тисяч”.

Відповідно до розрахунку за допомогою платформи Mapchecking, на площі Європи в грузинській столиці в момент піку були присутні 200,1 тисячі осіб. Туди групи протестувальників проводили ходи з різних локацій у центрі Тбілісі.

Завершальною частиною акції став концерт. Популярні виконавці виступали на невеликій сцені.

Учасники акції проти закону про “іноагентів” анонсували, що проведуть ніч біля парламенту Грузії напередодні початку розгляду спірної ініціативи в третьому остаточному читанні вранці 13 травня. Протестувальників закликають брати із собою дощовики, пауербанки та інші речі, які можуть знадобитися для багатогодинного пікету.

Як відомо, парламент Грузії 1 травня ухвалив у другому читанні законопроєкт Про прозорість іноземного впливу – “іноагентів”. В остаточному третьому читанні законопроєкт буде розглянуто 13 травня.

З квітня у Грузії відбуваються акції протесту проти цього законопроєкту. Учасники акцій заявляють, що не допустять змін проєвропейського курсу країни.

Били самі себе: міністр юстиції Грузії зробив заяву щодо протестувальників

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + three =

Back to top button