Світ

У Грузії опозиційні політики та активісти зазнали нападів

У Грузії опозиційні політики та активісти зазнали нападів

Фото: Новости-Грузия

Постраждалі після нападу потребували медичної допомоги

Опозиційний телеканал стрверджує, що серію дзвінків з погрозами організували через кол-центри, контрольовані владою.

У Грузії 8 травня були скоєні напади на щонайменш чотирьох представників опозиції та активістів, які беруть участь у протестах проти ухвалення закону про “іноагентів”. Про це повідомляє Новости-Грузия.

Телеканал Formula оприлюднив кадри з камери відеоспостереження біля будинку представника партії Саакашвілі Єдиний національний рух Дмитрія Чиковані. Його вистежила біля дому і побила група з 5 осіб.

Крім того, нападів зазнали байкер Лаша Гвініанідзе, брат лідера партії Гірчі – більше свободи, професор Гія Джапарідзе та заступник виконавчого директора грузинської філії Transparency International Гіоргі Оніані.

На них напали у різних частинах міста. Усі після нападу потребували медичної допомоги.

Зазначається, що напередодні активістам-учасникам протестів проти ухвалення скандального закону Про прозорість іноземного впливу телефонували з невідомих номерів та погрожували розправою, відомо про десятки таких випадків. У деяких випадках для залякування телефонували родичам.

За словами директорки Альянсу регіональних мовників Грузії Натії Куправшвілі, їй надходило кілька дзвінків з погрозами вистежити її біля дому. Перший здійснили з нібито українського номера, наступні – з нібито німецьких. 

Член партії Гірчі Борис Челе Куруа заявив. що під час дзвінка йому назвали його адресу і пригрозили убивством. Схожі погрози отримав інший представник Гірчі Нікі Мосіашвілі.

За даними опозиційного телеканалу Pirveli, серію дзвінків організували через кол-центри, контрольовані владою.

Разом з тим, представники керівної партії Грузинська мрія стверджують, що не причетні до цих випадків.

 

 

Нагадаємо, парламент Грузії 1 травня ухвалив у другому читанні законопроект Про прозорість іноземного впливу. В остаточному третьому читанні законопроект буде розглянуто 13 травня.

З квітня у Грузії відбуваються акції протесту проти цього законопроекту. Учасники акцій заявляють, що не допустять змін проєвропейського курсу країни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button