Світ

У Франції вперше постане перед судом чинний міністр

У Франції вперше постане перед судом чинний міністр

Фото: AFP

Міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті

Ерік Дюпон-Моретті раніше захищав шахрая-трейдера Société Générale Жерома Кервіля та засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Уперше чинний міністр юстиції Франції постане перед спеціальним трибуналом через ймовірний конфлікт інтересів і зловживання службовим становищем. Про це повідомляє Financial Times.

Ерік Дюпон-Моретті, колишній адвокат відомих осіб, якого президент Франції Емманюель Макрон несподівано призначив міністром у 2020 році, має постати в понеділок, 6 листопада, перед спеціальним трибуналом, що розглядає справи про неправомірні дії міністрів і складається з трьох суддів та 12 членів парламенту.

Справа зосереджена на тому, чи зловживав Дюпон-Моретті своїм становищем для зведення старих рахунків з суддями і прокурорами, з якими він конфліктував протягом десятиліть своєї адвокатської діяльності. Однак він залишиться на своїй посаді під час 10-денного судового процесу.

Справа була частково викликана скаргами, поданими лівою профспілкою, що представляє суддів, які виступали проти призначення Дюпона-Моретті.

Сам Дюпон-Моретті відомий тим, що захищав шахрая-трейдера Société Générale Жерома Кервіля та засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, заперечує свою провину. Проте якщо його визнають винним, йому загрожує п’ять років ув’язнення і штраф у розмірі 500 тисяч євро.

Антикорупційна організація Transparency International France та опозиційні політики закликали міністра юстиції піти у відставку, коли в жовтні минулого року йому було наказано постати перед судом.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон запропонував залучити міжнародну коаліцію проти “Ісламської держави” (ІД) до боротьби з угрупованням ХАМАС. 

Макрон прибув з візитом солідарності до Ізраїлю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button