Україна

Лікарка з Маріуполя заочно отримала “довічне” за державну зраду


Лікарка з Маріуполя заочно отримала довічне за державну зраду

Під час боїв за місто Валентина Чехова здала рашистам сімох поранених воїнів ЗСУ, а також сказала загарбникам про лікаря, який намагався врятувати поранених воїнів.

За матеріалами СБУ заочний вирок – довічне ув’язнення – отримала лікарка з Маріуполя, яка під час боїв за місто здала рашистам сімох поранених воїнів ЗСУ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про лікарку-офтальмологиню одного з медзакладів тимчасово окупованого Маріуполя Валентину Чехову, яка з початку повномасштабного вторгнення РФ перейшла на бік ворога.

Під час боїв за місто у березні 2022 року група загарбників на чолі з російським військовим з позивним “Осетин” намагалася виявити бійців Сил оборони серед пацієнтів лікарні.

“Усвідомлюючи таку загрозу для українських захисників, медперсонал лікарні завчасно знищив їхній формений одяг, документи та військову амуніцію. Після цього поранених оборонців Маріуполя оформили як цивільних пацієнтів, які постраждали внаслідок інтенсивних бойових дій у місті.Однак Чехова під час палатного обходу медичної установи разом з окупантами показала їм медліжка, на яких лежали госпіталізовані воїни ЗСУ. Після цього рашисти ув’язнили важкопоранених українських захисників та вивезли їх до російської катівні, де вчиняли жорстокі тортури”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зрадниця також вказала “Осетину” на одного з лікарів, який намагався врятувати поранених воїнів.

“Дізнавшись про це, окупанти забрали у чоловіка документи, автомобіль і сказали готуватися до повільної смерті. В останній момент лікарю вдалося врятуватися втечею під час зміни вартових, яких виставили російські загарбники по периметру медустанови”, – повідомляють в СБУ

Розслідування встановило, що за співпрацю з окупантами Чехова отримала заохочення – її призначили завідувачкою офтальмологічного відділення захопленої лікарні.

За державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану  Чеховій заочно призначено довічний термін ув’язнення.

На Херсонщині Служба безпеки затримала зрадника, який “здав” свого батька окупантам.

Затримано церковну хористку УПЦ МП, яка наводила удари на Запоріжжя

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button