Світ

У Будапешті заявили, що видача “нацкарт” росіянам не загрожує Європі

У Будапешті заявили, що видача нацкарт росіянам не загрожує Європі

Фото: gettyimages

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто

У МЗС Угорщини звинуватили представників інших країн-членів ЄС у “кампанії брехні” щодо Будапешта.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що видача “національних карт” білорусам і росіянам нібито не становить жодного ризику для Шенгенської зони. Про це він написав у Facebook.

За твердженням Сіярто, росіяни та білоруси, як і раніше, “будуть піддаватися ретельним перевіркам під час в’їзду і перебування в Угорщині”.

Водночас глава угорського зовнішньополітичного відомства звинуватив “колег із Північної Європи та країн Балтії” в “кампанії брехні” щодо Будапешта.

“Звичайно, це не є чимось незвичайним з боку про-військових політиків, але таке ігнорування фактів викликає занепокоєння. Правда полягає в тому, що включення громадян Росії та Білорусі до програми “Національна карта” не становить жодного ризику для безпеки Шенгенської зони, оскільки вони й надалі підлягатимуть ретельним перевіркам при в’їзді та перебуванні в Угорщині”, – заявив він.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що після візиту премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, Будапешт включив громадян Росії та Білорусі до програми так званої “національної карти”, яка видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження. Тобто росіяни та білоруси можуть в’їжджати до ЄС через Угорщину та безперешкодно рухатись до інших країн блоку. В Європарламенті відреагували на це, закликавши вжити суворих заходів для захисту цілісності Шенгенської зони.

ЄС хоче вигнати Угорщину з Шенгенської зони

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + nineteen =

Back to top button