Україна

Україна виконала 72% зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС


Україна виконала 72% зобов язань Угоди про асоціацію з ЄС

За 2014-2022 роки Кабінет Міністрів виконав 70% заходів, Верховна Рада – 61% заходів, інші органи державної влади – 59% заходів.

 
 
 
 
Україна вже виконала 72% усіх зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це йдеться у звіті про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом за 2022 рік.
 
“Україна вже виконала 72% усіх зобов’язань, передбачених Угодою, яка є важливим елементом інтеграції України у внутрішній ринок Євросоюзу. Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%”, – зазначається в тексті звіту.
 
Повідомляється, що найбільшого прогресу досягнуто у сферах інтелектуальної власності – 94%, управлінні державними фінансами – 90%, статистики та обміну інформацією – 96%, юстиції, свободи, безпеки, прав людини – 91%, гуманітарної політики – 91%.
 
Найменший прогрес – у податкових питаннях, науки, технологій, інновацій та космосу – 60%, соціальної політики та трудових відносин – 54%, транспорту, транспортної інфраструктури, поштових та кур’єрських послуг – 53%, захисту прав споживачів – 48%, фінансовій співпраці та боротьбі з шахрайством – 24%.
 
За 2014-2022 роки Кабінет Міністрів виконав 70% заходів, Верховна Рада – 61% заходів, інші органи державної влади – 59% заходів.
 
Раніше повідомлялося, що Зеленський обговорив із фон дер Ляєн прогрес у виконанні рекомендацій ЄС.
 
Більшість українців пов’язують майбутнє країни з Європою – опитування
 
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button