Світ

Тайвань передасть для Охматдиту 200 тисяч доларів

Тайвань передасть для Охматдиту 200 тисяч доларів

Фото: Соцмережі

Виділені гроші підуть на придбання для Охматдиту предметів першої потреби

Тайванське МЗС закликало Росію поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України та припинити агресію.

Тайбей передасть Києву 200 тисяч доларів на придбання для Охматдиту предметів першої потреби. Про це повідомляє МЗС Тайваню.

Відомство відреагувало на вчорашній ракетний удар Росії по Охматдиту та наголосило що “рішуче засуджують жорстокі атаки РФ на лікарні та вбивства дітей”.

МЗС зазначає, що загалом з початку повномасштабної війни близько одного мільйона доларів, які Тайвань передав Україні, було використано для допомоги “Охматдиту”. На них закупили медичне обладнання та інше.

У відомстві закликали китайське представництво у Польщі висловити співчуття голові лікарні.

“Міністерство закордонних справ оголосило про пожертву у розмірі 200 000 доларів США на закупівлю необхідних лікарні медичних матеріалів і продовжуватиме надавати необхідну допомогу”, – сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що закликали Росію поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, якнайшвидше припинити агресію та відновити мир.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

Китай відреагував на російський удар по Охматдиту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button