Світ

Депутатам України та Молдови запропонували стати “спостерігачами” у ЄП

Депутатам України та Молдови запропонували стати спостерігачами у ЄП

Глава Європейського парламенту Роберта Мецола

Члени Європарламенту-спостерігачі від України та Молдови не матимуть права голосу та будуть призначатися, але вони матимуть місця в інституції.

Глава Європейського парламенту Роберта Мецола запропонувала депутатам України та Молдови приєднатися до ЄП у якості “спостерігачів”, поки обидві країни очікують вступу до ЄС. Про це повідомляє Politico.

“Ми можемо навіть піти далі, маючи членів-спостерігачів у цьому парламенті – це речі, які важливі для населення. Це залежить від того, що станеться в грудні”, – зазначила Мецола.

За її словами, якщо країни, зокрема Молдова та Україна, дивляться у бік Європи, то “Європа повинна широко відчинити свої двері”.

Мецола пояснила, що члени Європарламенту-спостерігачі від України та Молдови не матимуть права голосу та будуть призначатися, але вони матимуть місця в інституції, яка “в будь-якому випадку” зросте з 705 до 720 членів після виборів до Європарламенту в червні 2024 року.

Вона додала, що для впровадження депутатів-спостерігачів потрібно буде підтримувати зв’язок із політичними групами парламенту та розглянути можливість надання такої ж пропозиції шести країнам-кандидатам із Західних Балкан, які також очікують вступу до ЄС.

Нагадаємо. за словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Україна отримає від Європейської комісії позитивний висновок для початку переговорів щодо вступу нашої держави в ЄС до кінця 2023 року.

ЄС готовий до розширення: чи чекають на Україну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button