Світ

США стежать за переміщенням “вагнерівців” у Білорусі – Держдеп

США стежать за переміщенням вагнерівців у Білорусі - Держдеп

Фото: @Yaremshooter

США стежать за переміщеннями “вагнерівців” у Білорусі і готові вживати заходів – Держдеп

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко підіграє країні-агресору Росії всупереч інтересам білорусів, вважають у Вашингтоні.

Сполучені Штати Америки продовжують відстежувати рух російських найманців ПВК Вагнер на території Білорусі. Про це у середу, 9 серпня, сказав представник Держдепу Метью Міллер на брифінгу у Вашингтоні, передає Укрінформ

Він вказав, що Вашингтону відомо про появу нового табору російських бойовиків на тисячу людей в Гомельській області РБ.

Міллер наголосив, що США і надалі уважно стежитимуть за діями ПВК Вагнер у Білорусі. Крім того, за словами представника Держдепу, Вашингтон продовжить вживати заходів для притягнення найманців РФ до відповідальності за злочини на території України. 

Розташування вагнерівців у цій країні, як наголосив представник Держдепу, це ще один приклад того, як невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко підігрує країні-агресору Росії всупереч інтересам білорусів.

“Як ми вже зазначали, прихід цих сил до Білорусі є ще одним прикладом того, як Лукашенко передає Кремлю можливості контролю та ухвалення рішень всупереч інтересам та бажанням білоруського народу”, – зазначив Міллер.

Нагадаємо, за даним  СБУ, Росія хоче використати найманців російської приватної військової компанії Вагнер для втягнення Білорусі у повномасштабну війну проти України.

Пригожин використовує Білорусь, як хаб для перекидання найманців – ЦНС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button